KERSTBALLEN MET EEN LUXE, BIJZONDERE UITSTRALING

Kerstbal venetiaans carnaval masker

We moeten het eens over kerstballen hebben. De tijd dat je bij een kiloknaller honderd onpersoonlijke kunststof kerstballen voor een paar euro kocht, is wel een beetje voorbij.

Het tijdperk van luxe kerstballen is aangebroken. Van persoonlijke kerstballen, matte en glanzende kerstballen, kerstballen in rood goud, hand gedecoreerd of van geblazen glas, thema kerstballen of hoe je al die prachtige versieringen voor in je kerstboom ook wilt noemen.

Gewoon is iets van vroeger. Bijzondere kerstballen zijn een stralende, niet te stoppen trend. Bij Oasegroen weten we precies wat je zoekt. Onze collectie kerstballen is prachtig. Kijk maar even mee.


Thema kerstbal Thema kerstbal bon voyage Globe als kerstbal Kerstboom met verhaal

Bijzondere kerstballen met een knipoog

Goede reis, dat wensen ze je toe als je vertrekt uit dit hotel. Ofwel in goed Frans: Bon Voyage. Een globe als kerstbal, helemaal to the point, zeker met dat vliegtuig erbij. Voor de zekerheid zetten ze de tekst ook nog eens op de kerstbal in de vorm van een koffer.

Bij een importeur van stoffen kozen ze ook voor vrolijke thema kerstballen. Kijk maar eens naar de naaimachinekerstbal met ‘Santa’s Stiches’ erop. Dat betekent zoiets als het naaiwerk van de kerstman. Is die gulle dikzak blijkbaar bezig zijn kerstmuts op een magische manier te repareren.

In het casino vroegen ze ook om maatwerk kerstballen met een knipoog. De Jackpot kerstbal staat niet voor niets op 777. Het is het getal van de engelen. Ze brengen je veel geluk, want het bestaat maar liefst uit drie keer het geluksgetal zeven!

Gokmachine kerstbal
Kerstmuts kerstman kerstbal

Gepersonaliseerd kerstornament
zebra’s als kerstversiering

Die luxe kerstballen doen de liefde ontvlammen

Glazen wijn in de boom van de slijter. De fietsenwinkel kiest ervoor om leuke fietsjes in zijn kerstboom te hangen. En het bedrijf dat zebra in zijn naam heeft, wil natuurlijk zebra’s terugzien als kerstversiering op kantoor. Alles is mogelijk bij Oasegroen. Geen thema is te gek.

Maar hoe zit dat dan met die vrolijke lama kerstbal met zijn Bahama Llama? Nou dat is dus ook een bijzondere kerstbal. Een bijzondere thema kerstbal nog wel. Bij een opticien hangt hij lekker aan een kersttak met zijn guitige bril.

En een lama met kerstmis, hoe zit dat dan? Nou, het Spaanse woord llama betekent ook: licht laten worden, laten ontvlammen. De dagen worden vanaf nu weer langer. Ook in de betekenis van: die luxe kerstballen doen de liefde voor kerstmis in mij ontvlammen.

Uitmuntende vrucht verandert in ananaskerstbal

Het is maar zelden dat er zomaar iets in een kerstboom hangt. Alles heeft op een bepaalde manier een extra symbolische betekenis.

De kerstbal in de vorm van een ananas bijvoorbeeld. Dan denk je: wat heeft dat nou met kerstmis te maken? Nou, als je een beetje doorredeneert kun je zo'n beetje alles met dit feest in verbinding brengen.

Zo komt de ananas oorspronkelijk uit Brazilië. Hij kreeg zijn naam van een Indianenstam. Ananas betekent in de taal van de Tupi’s: uitmuntende vrucht. Goed gekozen naam, want de ananas zit boordevol gezonde vitaminen en mineralen.

Toen de Spanjaarden Zuid Amerika veroverden noemden ze de ananas pina, wat ongeveer hetzelfde betekent als dennenappel. Qua vorm lijken ze ook wel op elkaar. En dennenappels hebben weer met kerstmis te maken. Daarom is dus niet zo raar om een ananaskerstbal in je boom te hangen.

Kerstbal wijnglas
Vrolijke lama kerstbal

Soms heeft een kerstbal geen betekenis

De betekenis van bepaalde figuren hoeft ook niet persé heel diep te gaan. Soms is iets gewoon wat het is. De kerstballen op maat in dit hamburgerrestaurant ogen als heerlijke donuts en lekkere milkshakes.

Daar zit geen ingewikkeld verhaal achter. What you see is what you get. Het past perfect bij deze Amerikaanse hamburgerketen. Het zijn wel stuk voor stuk kerstballen sets waar kleine kinderen dol op zijn.

De thema kerstballen in dit hamburgerrestaurant ogen als heerlijke donuts en lekkere milkshakes

Glazen kerstballen figureren in schitterend kerststuk

Het is slim om in jouw kerstboom met kerstballen niet alleen bijzondere exemplaren te hangen. ‘Gewone’ mooie kerstversieringen, zoals gekleurde glazen kerstballen, kerstmannen, kerstballen van rode draad, dennenappels en meer, maken dat de luxe kerstballen er echt uitspringen.

Kijk maar eens naar de schitterende pauw, die als het ware uit de kerstboom knalt van schoonheid. Hij pronkt met zijn staart die alle kleuren van de regenboog lijkt hebben. Het is dus zaak om een goede mix te vinden. Net zoals in veel toneelstukken en films heb je ‘figuranten’ nodig om de hoofdrolspelers te laten schitteren.

Paradepaardje in de kerstboom

Luxe kerstballen zijn het paradepaardje in elke kerstboom

Luxe kerstballen hebben we genoeg bij Oasegroen. Wat dacht je van de guitige sneeuwpop. Tot in detail klopt het, inclusief een mond van kooltjes en een lekkere warme sjaal.

Kijk ook eens naar de ‘nutcracker dolls’ in de boom. Dat zijn tinnen soldaatjes die ogen als grappige mannetjes. Ze kunnen echt bewegen.

Van oorsprong komen ze uit het Duitse Ertsgebergte en ze werden in de 19e eeuw in bomen gehangen om mensen te beschermen tegen boze geesten. Dat kan natuurlijk ook in de 21e eeuw geen kwaad.

Kerstbal nutcracker doll tin

Een luxe kerstbal als offer aan de goden

Het Venetiaanse carnavalsmasker werd in de Italiaanse stad oorspronkelijk gebruikt om de ware identiteit en sociale klasse van de eigenaar verborgen te houden. Zo kon iedereen, ongeacht de afkomst, op een plezierige manier met elkaar carnaval vieren. Hij hangt in de kerstboom, vanwege zijn schoonheid, maar ook om aan te kondigen dat Carnaval en dus het voorjaar eraan komt.

Aardbeien, bananen of ananassen in de kerstboom zijn terug te voeren op de traditie van de Germanen om een boom in het midden van de nederzetting met appels en noten te versieren. Als een soort van offer aan de goden. Om ze gunstig te stemmen in de hoop dat het nieuwe jaar een vruchtbaar jaar zal zijn.

Sprankelende kerstballen van Vondels Amsterdam

Bij Oasegroen zijn ook de geweldige kerstversieringen van Vondels te vinden. De twee vrouwen die dit Amsterdamse bedrijf oprichtten vonden elkaar toen ze elk afzonderlijk op zoek waren naar vernieuwende kerstversiering.

Toen ze over het bestaande aanbod niet altijd even tevreden waren, besloten ze zelf kerstitems te ontwerpen. Het resultaat is een uniek, eigenzinnig en modern aanbod van kerstversieringen. Niks is te gek.

Nijntje als piek in een boom, prints van Van Gogh, kreeften, ijsvogeltjes, high heels, panters en lipstick. Alles kan, als het maar leuk en bijzonder is. De decoraties die Vondels ontwerpt en maakt, zorgen ervoor dat de feestdagen een beetje extra sprankelen. Gewoon verkrijgbaar bij Oasegroen.


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid