Waarom zou ik eigenlijk kerstboeketten kopen? Nou, stel je eens een kerstmis voor zonder lichtjes, zonder versieringen, zonder dennengroen. Het zou kaal aanvoelen, kleurloos. Maar zet eens een paar schitterende kerstboeketten op tafel, op een balie of in de kamer.
Dan is plotseling alles anders. Het bruist en het tintelt in die ruimte. Een warm gevoel verspreidt zich. Mensen lachen, sommigen zingen over herdertjes die bij nacht in het veld lagen, ruzies worden bijgelegd. Vrede op aarde met in de mensen een welbehagen.
Dat is de kracht van de kerstboeketten van Oasegroen. Onze boeketten in verschillende kleuren zorgen voor een grandioze kerstsfeer in ieder huis en in elk bedrijf.
We denken wel eens dat het plaatsen van kerstboeketten een lange Nederlandse traditie is. Maar dat valt best mee. De Maasbode was een Rotterdamse krant die ooit landelijk verscheen. In de editie van 23 december 1958 staat het volgende artikel:
‘Amerikanen plegen hun kerstbomen niet alleen binnen, maar ook buiten te plaatsen. Dat geeft een vrolijk gezicht in dorpen en voorsteden, omdat er in alle tuinen kerstbomen staan. In steden echter, hebben mensen minder ruimte.'
'Hier in New York bijvoorbeeld. Hier plaatst men kerstboeketten in portieken en op bordessen, of men hangt ze aan de voordeur. Bij mijn buurman staat een exemplaar met sparrentakken, dennenappels en een breed lint van rood satijn. Het “happy Christmas” flikkert als flonkerende sneeuw. Deze kerstboeketten zijn een fenomeen dat in Nederland amper bekend is.’
Je kon ze toen nog niet online bestellen, maar een kerstboeket laten bezorgen kon al wel.
Kerstboeketten zorgen voor een geweldige kerstsfeer. Dat geldt voor het New York van jaren geleden, maar ook voor het Nederland van nu. Overal waar je ze neerzet, creëer je een vrolijke, positieve stemming. Mensen worden er blij van.
Dat is niet verwonderlijk, want eigenlijk symboliseert elk kerstboeket de overwinning van het leven op de dood. Wie wil dat nou niet? Het licht wint van het donker. Goed wint van slecht. En dat mogen we best op een kleurrijke manier vieren.
Dit boeket in een stralende gouden pot leverde Oasegroen aan een groot bedrijf in bevestigingsmaterialen. Het ziet er precies zo uit als je van een kerstboeket mag verwachten. De versieringen, de kleuren en de vormen vertellen het verhaal over de strijd tussen goed en slecht.
Het is het verhaal dat mensen het al duizenden jaren doorvertellen aan nieuwe generaties. Het boeket is modern. En toch lijkt het best wel op het boeket uit New York. Zoals door de correspondent van de Maasbode werd beschreven.
Met onze kerstboeketten bezorgen wij mensen graag een goed gevoel. Het is in feite een eerbetoon aan de tradities van alle generaties voor ons.
We weten dat de dennentakken staan voor het eeuwige groen, de kringloop van alles. Het symboliseert ook het leven, de dood en de wederopstanding van Jezus.
De hulst wordt wel de voorraadkast van vogels genoemd. Dat komt omdat deze plant in de winter één van de weinige bessen dragende struiken is. Niet voor niets staat de rode hulstbes ook symbool voor de vruchtbaarheid van de naderende lente.
Het staat voor de terugkomst van het licht. Een gebeurtenis die de mensheid in de winter al millennia lang viert. Mensen maken zich klaar om in de lente weer te gaan zaaien.
De kerstballen in het boeket lijken wel een beetje op noten en appeltjes. Zeker de exemplaren met een goudgele kleur. We doen eigenlijk precies wat de Germanen in de oudheid ook deden: dennenbomen versieren.
Wij doen het omdat we het mooi vinden. Zij zagen het als een offerande aan de goden. Ze vroegen daarmee om een goede oogst in het nieuwe jaar en bescherming tegen boze geesten.
De dennenappel in het kerstboeket is een ingenieus iets. In de winter zit hij potdicht en beschermt zo de zaden tegen de kou. In het voorjaar, als het warmer wordt, gaat hij langzaam open. De zaden komen vrij. En als ze op een juiste plek neervallen, kunnen ze daar ontkiemen en uitgroeien tot nieuwe bomen.
De dennenappel staat voor de naderende lente. Het is ook het symbool voor de altijddurende kringloop van leven, geboren worden en doodgaan. Dat wisten de Germanen. Dat wisten de New Yorkers in 1958 en dat weten we nu nog steeds.
Minder traditioneel zijn de prachtige goudkleurige potten gevuld met de mooiste kerstboeketten van Oasegroen. Wat een elegantie, wat een indrukwekkend schouwspel, wat een feest om naar te kijken. De gasten van het hotel waar wij deze spektakelstukken mochten plaatsen, waren erg enthousiast. De goudkleurig bladeren, de rode veerachtige versieringen en de spiesjes van dennenappeltjes vormen een perfect geheel.
En kijk eens naar die grote, glazen pot. Wat een waanzinnige combinatie van gouden bladeren en kleurrijke bloemen staat daarin. Voor zulke kerstboeketten is het woord sprookjesachtig uitgevonden! Het zijn dus geen traditionele opstellingen.
Maar als je naar deze combinaties kijkt, weet je meteen dat het een heerlijke kerst wordt. Een kerstmis met alles erop en eraan. Een kerstfeest met momenten voor bezinning, met lekker eten en een drankje wellicht. Misschien wordt het wel een kerstmis met vrolijk gezang over engelenkoren, kleine trommeljongens en heilige nachten.
Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
OASEGROEN
Wordragensestraat 38
5324 JM Ammerzoden
Google maps
openingstijden showroom
Maandag | op afspraak |
Dinsdag | op afspraak |
Woensdag | op afspraak |
Donderdag | op afspraak |
Vrijdag | 10.00 - 17.00 |
Zaterdag | 10.00 - 14.00 |
contact
We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.
WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl