Maatwerk kerst, omdat kerstmis voor iedereen anders is

Opvallende kerstversiering

De reden waarom wij een maatwerk kerst aanbieden is omdat kerstmis voor iedereen anders is. Maatwerk betekent: werk dat met precisie en flexibiliteit is uitgevoerd en helemaal voldoet aan de wensen van de klant. Dat is exact wat wij doen bij Oasegroen.


Kerstversiering op maat

Een voorbeeld van een subtiele maatwerk kerst

Neem nou dit hotel. Wilde wel iets doen met Kerstmis, maar niet te veel. Hier en daar wat accenten. Wij zorgden voor een maatwerk kerst met deze hangende basket gemaakt. Hij is subtiel aanwezig tussen de andere hangplanten in de serre van het hotel, op een bescheiden manier kerstmis uitstralend. Het is een geweldige combinatie die in alle fijnzinnigheid een heel verhaal vertelt. Neem de bessen van de hulst waar vogels in de winter zo dol op zijn. Ze zien er niet alleen fraai uit, maar vertellen ook over vruchtbaarheid. Datzelfde doen de dennentakken met een heerlijke, altijd groene uitstraling. Ze laten ons weten: hou nog even vol, binnenkort wordt het weer lente.

De kerstballen ogen als appeltjes

De kerstballen ogen als appeltjes en noten, precies zoals de oude Germanen ze in de boom hingen aan het begin van onze jaartelling. Het is als het ware een offer, waarbij we aan de hogere machten vragen om bescherming en voorspoed. De dennenappels symboliseren al duizenden jaren onze bewustwording en openstelling voor jezelf en voor elkaar. Dennenappels openen zich immers langzaam in de lente onder invloed van de sterker wordende zon. Om die reden wordt het door verschillende godsdiensten als krachtig symbool gebruikt. Als symbool van de bewustwording van, en openstelling voor een goddelijk wezen. Pfoe, en dat zit allemaal verborgen in een eenvoudig ogend maatwerk kerststuk.


Maatwerk kerststuk

Hier komen verschillende kersttradities bij elkaar

Deze fietsenwinkel doet het heel anders. De versiering die zij in de etalage hebben staan, lijkt in haast niks op traditionele kerstuitingen. Toch weet iedereen dat deze opstelling niet zou passen bij Pasen, bij Koningsdag of bij de zomervakantie. Het lijkt op een Dickensiaans Anton Pieckdorp in de Bohemen, een vroeger koninkrijk in het huidige Tsjechië, maar dan in spetterende kleuren. Of op een vrolijk appartementencomplex voor overblijvende vogels, waarin ze bij elkaar warmte en geborgenheid vinden. Ook hier gaat om de bijzondere details. We zien dat de huisjes bedekt zijn met een dun laagje sneeuw, het is dus winter. Dankzij de dennentakken en de besjes van de hulst weten we dat de lente in aantocht is. De klimop staat voor het eeuwige leven ofwel de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. Prachtig hoe in deze opstelling verschillende kersttradities bij elkaar komen.

Kerst guirlande op maat

Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuwe hoed

De gevlochten sterren zijn ook opvallend aanwezig in dit beeld. Kerststerren vertellen het verhaal dat Jezus is geboren. Het was immers de ster van Bethlehem die de drie koningen Balthasar, Melchior en Caspar naar de kribbe leidde. Daar overhandigden ze goud, wierook en mirre aan de trotse ouders Jozef en Maria. Sterren zijn ook het symbool van de kosmische orde en van wedergeboorte. Vaak wordt immers gezegd dat ‘de hemel er een sterretje bij heeft gekregen’, als een geliefd persoon is overleden. En juist met kerstmis denken we aan hen en voelen we troost bij het zien van verlichte sterren. De grappige fietsen zijn een goed voorbeeld van maatwerk kerst. Het is een knipoog naar de fietsenwinkel waar dit mooie kerststuk te vinden is. Maar als je het symbolisch bekijkt dan staat (dromen over) de fiets voor erotiek, voor het feit dat je de ware liefde vindt of hebt gevonden.

Gekke kerstman

Een kerstman die oogt als The Dude met een Mart Smeets trui

Bij deze opticien wilden ze een zeer coole kerstman in de etalage hebben. Natuurlijk konden wij dat bieden. Veel cooler zul je Santa deze kerst niet tegenkomen. Hij lijkt een beetje op ‘The Dude’ uit de film The Big Lebowski, inclusief een gave zonnebril. Helemaal klaar voor het koude kerstweer met zijn lekkere Mart Smeets trui. Lantaarntje erbij, zodat hij zijn rendieren altijd terug kan vinden. Wat kerstkransjes om onderweg iets te snoepen te hebben. Hohoho, deze kerstman is er helemaal klaar voor! Bij dezelfde brillenwinkel is ook deze groene kerstslinger te vinden. Boordevol symboliek zoals we inmiddels weten. Het is in eerste instantie lastig wat die gezonnebrilde leeuw daar tussenin doet. Totdat je weet dat de leeuw Jezus’ macht symboliseert, tronend in de hemel. Waarom hij dan een naveltruitje draagt met de tekst: ‘te goed om koning te zijn’ is een mooie uitdaging voor theologen. Die kunnen daar deze kerstmis in alle rust over peinzen.


Maatwerk kerstversiering mcdonalds

Een maatwerk kerstversiering bij een grote hamburgerketen

Prachtig versierde bestelzuilen bij een grote hamburgerketen. Naast traditionele elementen zoals dennentakken en kerstballen zien we ook treffende maatwerk kerst details zoals milkshakes en donuts. Typisch Amerikaans is de Gingerbreadman oftewel het koekenmannetje. Het verhaal gaat dat een oude vrouw het mannetje van deeg in de oven bakte. Bij het openen van de ovendeur springt het koekmannetje er levend en wel uit, rent weg, hardop roepend: ‘vang me dan als je kan, je kunt me toch niet vangen, want ik ben de Gingerbreadman’.

Iedereen vier kerst op zijn eigen manier

Voor de één staat de kerstperiode in het teken van spiritualiteit en geloof. Bij een ander ligt de focus helemaal op lekker eten en gezelligheid. Een derde persoon heeft eigenlijk niks met kerstmis, maar geeft er met een knipoog een eigen draai aan. Een vierde husselt alles door elkaar en geniet van alle aspecten van kerstmis. Voor bedrijven en organisaties is het precies zo. Iedereen viert kerstmis op zijn eigen manier. Voor alle partijen hebben wij een maatwerk kerst in petto.