WINTERBOOM ALS TRENDY ALTERNATIEVE KERSTBOOM

Alternatieve kerstboom

Een echte kerstboom met lichtjes en kerstballen, een kunst kerstboom of een winterboom gemaakt van de gekste materialen? In veel bedrijven en huishoudens wordt over deze keuze elk jaar een discussie gevoerd.

Opvallend is dat er steeds vaker voor een winterboom wordt gekozen als alternatieve kerstboom. Het is een trend die elk jaar groter wordt. Maar wat is een winterboom eigenlijk? Je kunt zeggen dat het een versierd object is, vaak in de vorm van een boom.

Maar dat hoeft niet. Soms wordt het ook wel een alternatieve kerstboom genoemd of een kerstboom zonder ballen. Die discussie over de kerstboomkeuze hoeft trouwens geen uitkomst te hebben, want je kunt ook alles door elkaar zetten. Waarom niet? Dat is een feest om te zien en een garantie voor een spetterende kerst!


Goudkleurige bladeren kerstmis

Prachtige rode en goudkleurige takken en veren

Je kunt ook kiezen voor een houten kerstboom in huis of in je bedrijf. En wat vind je van de prachtige goudkleurige varen met rode veren en met goudverf beschilderde dennentakken? Dit pronkstuk staat in een schitterende koperkleurige vaas in de hal van een hotel.

Het is een bijzondere pot plant combinatie die je eigenlijk altijd in een ruimte kunt plaatsen, maar met kerstmis extra feestelijk oogt. Als je wilt, kunnen we er nog feestelijke led lampjes in hangen of andere versieringen.

Een winterboom met waanzinnige versieringen

Bij de opticien houden ze ook heel erg van alternatieve bomen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige Bordeauxkleurige bonsaiboom in een felrode schaal. Een klein feest.

Je wordt er vrolijk van als je ernaar kijkt. En als je je bril goed zet en deze winterboom nog eens wat extra aandacht geeft, dan zie je de meest waanzinnige versieringen. Ons oog valt meteen op de tropische vruchten: een trosje bananen en een omgekeerde ananas.

Toen de Spanjaarden Zuid Amerika veroverden noemden ze de ananas pina, wat ongeveer hetzelfde betekent als dennenappel. En zo is de cirkel weer rond, want met kerstmis hangen we dennenappels in de kerstboom. Verder zien we hier een lekkere sorbet, een glas champagne en een kerstbal vol snoepjes.

Voor deze brillenwinkel was dat nog niet genoeg. Je kunt daar ook een prachtige cactus tegenkomen in een blinkende zilveren pot. Heerlijke pot plant combinatie. En dan hangen er ook nog eens verrukkelijke versieringen in. Dit zijn nog eens mooie voorbeelden van een alternatieve kerstboom.


Uitbundig kerststuk

Een winterboom kun je het hele seizoen laten staan

Eigenlijk kan alles een winterboom heten. Al hang je een versierd paardenhoofdstel aan de muur, een oude ladder met lichtjes er omheen gewikkeld, een bouwwerk van afvalhout of een tak behandeld dood hout. Het maakt niet uit, dat is het mooie ervan.

Het voordeel van een winterboom ten opzichte van de traditionele kerstboom is dat je hem zonder problemen het hele herfst- en winterseizoen kunt laten staan. Het brengt gegarandeerde gezelligheid in huis of in het bedrijf. En het is geen enkel probleem als je er wel of geen kerstversieringen in hangt. Of alleen in de periode rond kerst.

Alternatief kerstboom

Kerstversiering in vaas

Een mooi, ingetogen kerststuk in plaats van een kerstboom

Een winterboom hoeft natuurlijk niet per se de vorm van een kerstboom te hebben. Hij kan ook de vorm aannemen van dit mooie, ingetogen kerststuk in een passende pot dat we mochten plaatsen in een casino.

De dennentakken, de rode, gouden en zilveren kerstballen, dennenappels en de felrode besjes van de hulst stralen een traditionele kerst uit. Dit ensemble is nadrukkelijk aanwezig, zonder te veel aandacht te trekken. Dat zou ten koste kunnen gaan van de concentratie en dus van het spel dat je speelt aan deze mooie kaarttafel.

Het kerststuk in de zilveren pot bij een ingenieursbureau heeft eenzelfde soort serene uitstraling. Het staat voor een muur van groene planten gewoon mooi te zijn. Het zegt in al zijn schoonheid: het is kerstmis en wij wensen alle mensen een vredig en gezellig samenzijn met hun geliefden.

Witte kerstboom met gouden en rode bladeren

Een veel uitbundiger alternatieve kerstboom is het exemplaar dat we in een hotel mochten plaatsen. De basis van de boom is de kleur wit en dat is geen toeval. Deze witte kerstboom met zijn verrassende rode en gouden bladeren erin is een echte eyecatcher.

De boom nodigt als het ware uit om even stil te staan bij wat was en vooruit te kijken naar nieuwe kansen en mogelijkheden in het jaar dat voor ons ligt.

Uitbundige alternatieve kerstboom

Is een kerstboom zonder ballen wel een kerstboom?

De vraag stellen is hem beantwoorden. Natuurlijk is een kerstboom zonder ballen een kerstboom! Alleen hangen er dan andere versieringen aan de takken. Kijk hier maar eens naar die foto met dat engeltje, een leuke duif, de kerstster en die kristallen ijspegel.

Boordevol symboliek natuurlijk. Zo staat het kind-engeltje voor hemelse sferen en een goddelijke opdracht. De duif is niet alleen het internationale symbool van de vrede, maar het is ook de verbeelding van de levensgeest, de adem en de ziel.

En die ijspegel is eigenlijk een soort van oproep. De aansporing om te ontdooien, om je innerlijk te verzachten en op zoek te gaan naar rust. Verder kun je versierde kerstbomen in je versierde kerstboom hangen, sterren, mini kroonluchters of Venetiaanse carnavalsmaskers. Alles kan, niks is te gek.

A white christmas met een witte kerstboom
Decoratie kerstboom indrukwekkend sprookjesachtig
Onze 70’s kerstboom verlicht elk interieur op een gulle manier

OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid