Winterboom als trendy alternatieve kerstboom

Alternatieve kerstboom

Een echte kerstboom, een kunst kerstboom of een winterboom? In veel bedrijven en huishoudens wordt over deze keuze elk jaar een discussie gevoerd. Opvallend is dat er steeds vaker voor een winterboom wordt gekozen. Het is een trend die zich jaar na jaar lijkt uit te breiden. Maar wat is een winterboom eigenlijk? Je kunt zeggen dat het een versierd object is, vaak in de vorm van een boom, maar dat hoeft niet. Soms wordt het ook wel een alternatieve kerstboom genoemd of een kerstboom zonder ballen. Die discussie over de kerstboomkeuze hoeft trouwens geen uitkomst te hebben, want je kunt ook alles door elkaar zetten. Waarom niet? Dat is een feest om te zien en een garantie voor een spetterende kerst!


Goudkleurige bladeren kerstmis

Prachtige rode en goudkleurige takken en veren

Wat ook kan als alternatieve kerstboom is deze prachtige goudkleurige varen met rode veren en wat subtiel verspreid met goudverf beschilderde gekleurde dennentakken. Dit pronkstuk staat in een schitterende koperkleurige vaas in de hal van een hotel. Het is een bijzondere pot plant combinatie die je eigenlijk altijd in een ruimte kunt plaatsen, maar met kerstmis extra feestelijk oogt. Als je wilt kunnen we er nog wat lichtjes in doen of andere versieringen.

Een winterboom kun je het hele seizoen laten staan

Eigenlijk kan alles een winterboom heten. Al hang je een versierd paardenhoofdstel aan de muur, een oude ladder met lichtjes er omheen gewikkeld, een bouwwerk van afvalhout of een tak behandeld dood hout. Het maakt niet uit, dat is het mooie ervan. Het voordeel van een winterboom ten opzichte van de traditionele kerstboom is dat je hem zonder problemen het hele herfst- en winterseizoen kunt laten staan. Het brengt gegarandeerde gezelligheid in huis of in het bedrijf. En het is geen enkel probleem als je er wel of geen kerstversieringen inhangt, of alleen in de periode rond kerst.


Uitbundig kerststuk

We wish you a bonsai kerst en een akemashite omedetō gozaimasu (happy new year)

Bij deze opticien houden ze ook heel erg van winterbomen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze prachtige Bordeauxkleurige bonsaiboom in een felrode schaal. Je wordt er vrolijk van als je ernaar kijkt. En als je je bril goed zet en deze winterboom nog eens wat extra aandacht geeft, dan zie je de meest waanzinnige versieringen. Ons oog valt meteen op de tropische vruchten: een trosje bananen en een omgekeerde ananas. De Tupi-indianen uit Brazilië gaven de ananas zijn naam. In hun taal betekent het: voortreffelijk fruit. Toen de Spanjaarden Zuid Amerika veroverden noemden ze de ananas pina, wat ongeveer hetzelfde betekent als dennenappel. En zo is de cirkel weer rond, want met kerstmis hangen we dennenappels in de kerstboom. Verder zien we hier een lekkere sorbet, een glas champagne en een kerstbal vol snoepjes. Voor deze brillenwinkel was dat nog niet genoeg. Je kunt daar ook deze prachtige cactus tegenkomen in een blinkende zilveren pot. Heerlijke pot plant combinatie. En dan hangen er ook nog eens verrukkelijke versieringen in (wat doet die aap daar?). Dit zijn nog eens mooie voorbeelden van een alternatieve kerstboom.

Alternatief kerstboom

Kerstversiering in vaas

Een mooi, ingetogen kerststuk in plaats van een kerstboom

Een winterboom kan ook de vorm aannemen van dit mooie, ingetogen kerststuk in een passende pot bij een casino. De dennentakken, de rode, gouden en zilveren kerstballen, dennenappels en de felrode besjes van de hulst stralen een traditionele kerst uit. Dit ensemble is nadrukkelijk aanwezig, zonder te veel aandacht te trekken. Dat zou ten koste kunnen gaan van de concentratie en dus van het spel dat je speelt aan deze mooie kaarttafel. Het kerststuk in de zilveren pot bij een ingenieursbureau heeft eenzelfde soort serene uitstraling. Het staat voor een muur van groen gewoon mooi te zijn. Het zegt in al zijn schoonheid: het is kerstmis en wij wensen alle mensen een vredig en gezellig samenzijn met hun geliefden.

Witte kerstboom met gouden en rode bladeren

Een veel uitbundiger alternatieve kerstboom is dit exemplaar dat we in een hotel mochten plaatsen. De basis van de boom is de kleur wit en dat is geen toeval. Wit is immers de kleur van het licht. En het gebruik om eind december te vieren dat de dagen weer langer worden, is zo oud als de mensheid. De terugkeer van het licht blijft een wonder dat we onder meer vieren met deze witte kerstboom. Wit symboliseert ook een nieuw begin en dat is eigenlijk precies waar we in elke kerstperiode mee bezig zijn. Afsluiten van het oude en voorbereiden op het nieuwe jaar. Deze witte kerstboom met zijn verrassende rode en gouden bladeren erin is een echte eyecatcher. De boom nodigt als het ware uit om even stil te staan bij wat was en vooruit te kijken naar nieuwe kansen en mogelijkheden in het jaar dat voor ons ligt.

Uitbundige alternatieve kerstboom

Is een kerstboom zonder ballen wel een kerstboom?

De vraag stellen is hem beantwoorden. Natuurlijk is een kerstboom zonder ballen een kerstboom! Alleen hangen er dan andere versieringen aan de takken. Kijk hier maar eens naar die foto met dat engeltje, die duif, de kerstster en die kristallen ijspegel. Boordevol symboliek natuurlijk. Zo staat het kind-engeltje voor hemelse sferen en een goddelijke opdracht. De duif is niet alleen het internationale symbool van de vrede, maar het is ook de verbeelding van de levensgeest, de adem en de ziel. En die ijspegel is eigenlijk een soort van oproep. De aansporing om te ontdooien, om je innerlijk te verzachten en op zoek te gaan naar rust. Verder kun je versierde kerstbomen in je versierde kerstboom hangen, sterren, mini kroonluchters, Venetiaanse maskers, niks is te gek. Of je gaat voor deze vrolijk gekleurde, stralende dennenboom geïnspireerd op de Amerikaanse kerstmis van vroeger. Kijk eens naar die leuke pasteltinten, die blinkende retro caravans of naar de kunstige, veelhoekige, andere kerstversieringen. Eigenlijk raak je nooit uitgekeken.

A white christmas met een witte kerstboom
Decoratie kerstboom indrukwekkend sprookjesachtig
Onze 70’s kerstboom verlicht elk interieur op een gulle manier